Groene energie

Groene energie

Het produceren van duurzame energie kan op veel manieren. Wij streven ernaar om de meest duurzame methode in te zetten. Daarom realiseren wij dagelijks groene energie door middel van 2 installaties. Dit maakt dat wij ruim 25.000 huishoudens kunnen voorzien van groene energie.

Aben Recycling

Op deze installatie worden organische restproducten omgezet in gas. Dit gas wordt in 5 warmtekrachtkoppelingen en een ORC omgezet in groene stroom en warmte. Er wordt voor ruim 13.000 huishoudens aan groene stroom geproduceerd. De groene warmte wordt ingezet voor verschillende toepassingen, o.a. de verwarming van onze stallen en de stallen van een buurman, het bereiden van het varkensvoer van de eigen varkens en het drogen van verschillende producten.

Aben Green Energy

Bij deze installatie in de provincie Zeeland worden organische restproducten ook omgezet in gas. Dit gas wordt vervolgens verder opgewerkt naar aardgaskwaliteit, oftewel groen gas. Hier wordt voldoende groen gas geproduceerd voor ruim 12.000 huishoudens. De CO2 welke uit het gas wordt teruggewonnen wordt verder gereinigd en vloeibaar gemaakt om vervolgens te worden ingezet in de industrie en tuinbouw.

Dit is Aben

  • Groene energie voor 25.000 huishoudens
  • Melk voor 15.000 gezinnen
  • 20.000 ton aan vloeibare CO2
  • Familiebedrijf sinds 1960

Biogasinstallaties

Postadres
Hank 20
5446 XE Wanroij
Bezoekadres
Autrichehavenweg 15
4554 MB Westdorpe

Meer weten?

Neem contact op met:
Aben BV © 2019
Realisatie: Wefabric logo - wefabric.nl